Trainer Di Canio ontpopt zich tot bokser bij Swindon

Paolo Di Canio heeft in Engeland voor ophef gezorgd. De Italiaanse oud-spits is sinds dit seizoen als trainer van Swindon Town in dienst. Dinsdag ging de oefenmeester, in het verleden veelbesproken om diens gedrag, op de vuist met een van zijn spitsen.

Trainer Di Canio ontpopt zich tot bokser bij Swindon

Na de 3-1 nederlaag in de Carling Cup tegen Southampton kreeg Di Canio lucht van een ruzie tussen spits Leon Clarke en de fitnesscoach van Swindon. Om het brandje te blussen wilde Di Canio beide mannen mee naar binnen sleuren. De aanvaller, net een week geleden overgenomen van Queens Park Rangers, was hier niet van gediend.

In de spelerstunnel leidde het geduw en getrek tot een handgemeen, waarbij Di Canio zich niet onbetuigd liet. Of het incident voor speler en/of trainer gevolgen krijgt, is nog onduidelijk. Wel helder is dat de relatie tussen de twee flink is bekoeld.

Als speler van Lazio zorgde Di Canio ook al voor rumoer. Meerdere keren maakte hij fascistische gebaren bij het vieren van doelpunten. In Engeland viel hij ooit een scheidsrechter aan.

Zijn gedrag kent ook een keerzijde. In 2001 ontving hij de Fair Play Award omdat hij weigerde een open doelkans in het duel met Everton te benutten. De Italiaan had gezien dat er sprake was van een grote mogelijkheid, omdat de doelman van Everton geblesseerd was geraakt. Di Canio ving het speeltuig op en leverde de bal in bij de arbiter van dienst. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's