'Sunderland denkt aan verrassende naam als nieuwe manager'

Reacties

Roy Keane is de topkandidaat om de nieuwe manager van Sunderland te worden. Volgens verschillende Engelse media moet de vijftigjarige analist van Sky Sports de ontslagen Lee Johnson opvolgen bij de club uit de League One.

'Sunderland denkt aan verrassende naam als nieuwe manager'
© Pro Shots

Onder andere The Guardian en The Telegraph maken melding van het nieuws dat Keane in beeld is bij Sunderland. De voormalig middenvelder van Manchester United begon zijn trainersloopbaan in 2006 bij Sunderland, waar hij twee jaar later werd ontslagen. Daarna werkte hij nog bij Ipswich Town en als assistent bij de Ierse nationale ploeg, Aston Villa en Nottingham Forest.

Keane leidde Sunderland in 2007 naar de Premier League, het niveau waar de club nu zo graag naar wil terugkeren. Het hoogste niveau is nu ver weg. Sunderland staat op de derde plek in de League One en verloor afgelopen zaterdag met liefst 6-0 van Bolton Wanderers. Die nederlaag kostte Johnson zijn baan.

In de ogen van de clubleiding moet Keane de ontslagen manager opvolgen. De vraag is of Keane het ziet zitten om na elf jaar weer eindverantwoordelijke te worden bij een club. De laatste jaren komt hij vooral in het nieuws vanwege zijn uitgesproken mening als pundit bij Sky Sports. Mocht Keane niet willen, zijn Neil Warnock, Jonathan Woodgate en Grant McCann volgens Britse media andere opties voor eigenaar Kyril Louis-Dreyfus.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sunderland
Meer over Sunderland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.