Succesvolle Robben mag eindelijk feesten: 'Nu de finale'

Reacties

Arjen Robben en Bayern München moesten lang wachten voordat ze de op 25 maart behaalde landstitel mochten vieren. De Oranje-international genoot anderhalve maand later met volle teugen van het titelfeest, maar keek ook alvast vooruit naar het seizoenstoetje: de bekerfinale van aanstaande zaterdag tegen Borussia Dortmund.

Succesvolle Robben mag eindelijk feesten: 'Nu de finale'

Het regende bierdouches na afloop van de 1-0 overwinning op VfB Stuttgart, maar op het eerste oog bleef Robben – vorig jaar nog verantwoordelijk voor het natte pak van scheidend trainer Jupp Heynckes – gespaard. 'Het is alweer heel lang geleden dat we de landstitel wonnen, we mogen eindelijk feesten. Dit is mooi', zo luidt de reactie van Robben op de clubwebsite.

De dertigjarige vleugelspits behaalde dit seizoen alweer zijn derde kampioenschap met Bayern en het zevende uit zijn loopbaan. En dan wacht er ook nog de eindstrijd in Berlijn om de DFB-Pokal tegen Dortmund. 'Alleen die wedstrijd telt nu nog voor ons. We kunnen een topseizoen afsluiten met een nieuw succes', aldus Robben.

Op 26 april maakte Arjen Robben zijn twintigste doelpunt van het seizoen tegen Werder Bremen.
Op 26 april maakte Arjen Robben zijn twintigste doelpunt van het seizoen tegen Werder Bremen.

Een topseizoen was het inderdaad. Bayern prolongeerde onder de nieuwe trainer Pep Guardiola niet alleen de landstitel, ook de Europese Supercup en het WK voor clubs waren een prooi voor Der Rekordmeister. Enige domper was de uitschakeling in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. Robben leverde een flinke bijdrage aan die successen door in alle competities twintig keer te scoren, zijn beste prestatie sinds 2009/10 (23 goals).

Zaterdag kan de Bedummer dus de kroon op de jaargang 2013/14 zetten, alvorens hij zich bij het Nederlands elftal meldt om zich voor te bereiden op het WK. Een overwinning op Dortmund is echter geen vanzelfsprekendheid. Sinds Robben in 2009 neerstreek in München was BVB in zeven van de vijftien directe confrontaties de betere ploeg.

De belangrijkste kraker tussen de twee Duitse kemphanen – de Champions League-finale van vorig jaar – werd beslist door Robben, maar in de finale om de Duitse Supercup van dit seizoen en de bekerfinale van twee jaar geleden was Dortmund telkens te sterk (4-2 en 5-2). Robben kijkt dan ook uit naar het nieuwe treffen. 'Mooier dan deze bekerfinale worden wedstrijden niet. Wij, en met ons alle fans in Duitsland, verheugen ons er enorm op.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.