Succesvolle City-rentree De Bruyne, wondergoal Payet

Manchester City heeft zijn vierde plaats in de Premier League met verve verdedigd. Bournemouth was na twintig minuten al kansloos. West Ham United verspeelde dure punten en kan zondag Manchester United, dat thuis speelt tegen Everton, op gelijke hoogte zien komen.

Bournemouth - Manchester City 0-4
De wedstrijd tegen Bournemouth stond bij Manchester City volledig in het teken van de terugkeer van Kevin De Bruyne. De Belg stond twee maanden buitenspel door een enkel- en knieblessure, maar startte zaterdag weer in de basis.

De Bruyne beschaamde het vertrouwen van manager Manuel Pellegrini niet, want in de twaalfde minuut zette hij de 0-2 op het scorebord. De bal werd fraai teruggelegd door David Silva en De Bruyne schoot vervolgens feilloos binnen (foto). Fernando had met een mooie volley in de zevende minuut al voor de 0-1 gezorgd. Een rake kopbal van Sergio Agüero betekende in de negentiende minuut de 0-3.

Daarmee had City de wedstrijd binnen twintig minuten volledig beslist. Dat was in het restant van het duel ook wel te zien, want veel gebeurde er niet meer. Pas in de extra tijd van de tweede helft viel er nog een doelpunt. Aleksandar Kolarov was de gevierde man. Door de zege blijft Manchester City vierde, met 54 punten uit 31 wedstrijden. Dat is drie punten meer dan nummer vijf West Ham United en vier punten meer dan Manchester United, dat zesde staat. United heeft een wedstrijd minder gespeeld. Bournemouth staat dertiende.

Dimitri Payet zorgde zaterdagmiddag voor het absolute hoogtepunt in de wedstrijd West Ham United - Crystal Palace door op prachtige wijze een vrije trap tot doelpunt te promoveren. Drie punten leverde het echter niet op.

West Ham United - Crystal Palace 2-2
Bepaald niet voor het eerst dit seizoen stal Dimitri Payet de show bij West Ham United. De Franse international, die tegen het Nederlands elftal (2-3 winst Frankrijk) ook al sterk speelde, benutte vlak voor rust op prachtige wijze een vrije trap. Payet mikte de bal met een indrukwekkend effect van een meter of achttien in de kruising. Voldoende voor een overwinning was het echter niet.

Het doelpunt van Payet leek West Ham lange tijd een 2-1 zege op te leveren, maar uiteindelijk werd het nog 2-2 tegen Crystal Palace. De bezoekers waren in de vijftiende minuut op voorsprong gekomen door Damien Delaney, die binnentikte na gegrabbel van Adrián. Manuel Lanzini zorgde met een droge, harde knal drie minuten na de 0-1 voor de 1-1. Na de 2-1 van Payet ging het in de tweede helft alsnog mis.

Cheikhou Kouyaté kreeg een directe rode kaart na een onbesuisde tackle op het middenveld en dat speelde Palace in de kaart. Invaller Dwight Gayle profiteerde van enorm geblunder in de achterhoede van de thuisploeg: 2-2. West Ham blijft ondanks het puntenverlies vijfde, Crystal Palace staat zestiende en is nog niet helemaal uit de degradatiezorgen. De voorsprong op nummer achttien Sunderland bedraagt zeven punten.