Succescoach Lennon moet gevallen Bolton redden

Reacties

Neil Lennon heeft een opmerkelijk stap gemaakt in zijn carrière. De Noord-Ierse manager, die tussen 2010 en 2014 succesvol was bij Celtic, is aangesteld als nieuwe trainer van Bolton Wanderers, de hekkensluiter in het Championship.

Succescoach Lennon moet gevallen Bolton redden

Lennon stapte afgelopen zomer op eigen initiatief op bij Celtic, nadat hij de Schotse topclub drie jaar op rij kampioen had gemaakt. Bovendien won hij twee keer de Schotse beker. Lennon leek met zijn successen in aanmerking te komen voor een baan in de Premier League, maar zondag werd hij plots aangekondigd als nieuwe manager van Bolton.

Tussen 2001 en 2012 kwamen The Trotters uit op het hoogste niveau in Engeland, maar na de degradatie raakte de club in het slop. Bolton bleek grote financiële problemen te hebben. De schuld bedraagt ruim tweehonderd miljoen euro. Twee jaar op rij slaagde Bolton er bovendien niet eens in om zich te plaatsen voor de play-offs om promotie.

Dit seizoen dreigt zelfs nadrukkelijk afdaling naar het derde niveau. Van de eerste elf competitiewedstrijden werd er slechts één gewonnen. Met vijf punten is Bolton de hekkensluiter in het Championship. De 43-jarige Lennon moet degradatie zien te voorkomen. Maandag staat hij voor het eerst op het trainingsveld en zaterdag zit hij voor het eerst op de bank bij het uitduel met Birmingham City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.