Subtopper FC Emmen in doelpuntenfestijn voorbij RKC

Reacties

FC Emmen mag zich dankzij een doelpuntrijke overwinning op hekkensluiter RKC Waalwijk als subtopper melden voor het kerstreces. FC Oss staat door een zege tegen Jong FC Twente voorlopig op de achtste plaats.

Subtopper FC Emmen in doelpuntenfestijn voorbij RKC

FC Emmen – RKC Waalwijk 5-3
Waar FC Emmen jarenlang een lelijk eendje in de Jupiler League was terwijl RKC Waalwijk van alle kanten lof kreeg toegezwaaid, is dat dit seizoen totaal andersom. De thuisploeg van Joop Gall bezet na de overwinning op de arme Brabanders de vierde plaats, al kan FC Volendam die zaterdag weer terugpakken.

Met de 1-0 ruststand zal – gek genoeg – hekkensluiter RKC het meest content geweest zijn. De minimale voorsprong was een magere afspiegeling van het Emmense overwicht, maar de goal was wel van grote schoonheid. Clubtopscorer Cas Peters (rechts op de foto) leverde een puntgave voorzet af op Niek Vossebelt, de middenvelder (links op de foto) kopte vallend erg fraai raak.

FC Emmen kreeg na een uurtje spelen vervolgens de rekening gepresenteerd voor het feit dat het maar 1-0 stond. Kenny Anderson mocht namens RKC ongehinderd oprukken richting het doel en schoot beheerst raak. Dankzij de fraaie vijftiende competitiegoal van Peters en een doelpunt van Boy Deul herstelde FC Emmen de verhoudingen echter, waarmee het spektakel echter nog niet ten einde was.

In de doelpuntrijke laatste tien minuten leek RKC'er Endy Opoku het nog spannend te maken. Keeper Marko Meerits schoot de bal tegen hem aan: 3-2. Het leek vervolgens bij een treffer van Emmenaar Roland Bergkamp (uit een strafschop) en een eigen goal van RKC-captain Peter Jungschläger te blijven, maar een intikker van Maxim Deckers in de slotseconden leverde een 5-3 eindstand op.

FC Oss – Jong FC Twente 4-1
Topscorer Kevin van Veen was om wel heel knullige reden geschorst bij de thuisploeg: hij kreeg vorige week bij Fortuna Sittard zijn tweede gele kaart wegens een schwalbe. Het niet meespelen van de man die al goed is voor dertien competitiegoals, deerde FC Oss tegen de Twenste beloften echter niet: 4-1. De driepunter brengt de ploeg van Wil Boessen voorlopig op de achtste positie.

Uit een afgeslagen corner zette Willem II-huurling Justin Mathieu de Ossenaren op 1-0, Fatih Kamaci verdubbelde die voorsprong al kort na de pauze, terwijl Genaro Snijders goed was voor 3-0. Het rake afstandsschot van Merlin Schütte (3-1) bracht de spanning even terug, maar wederom Kamaci zorgde vanaf de penaltystip voor de eindstand.

Overige uitslag:
Jong PSV – Telstar 1-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.