Suarez vol vertrouwen: 'Ik zal het WK halen'

Reacties

Heel Uruguay leeft tussen hoop en vrees, aangezien Luis Suarez drie weken voor de start van het WK een knieoperatie moest ondergaan, maar de aanvaller zelf maakt zich geen zorgen. Hij verwacht tijdig hersteld te zijn.

Suarez vol vertrouwen: 'Ik zal het WK halen'

'Ik wil iedereen danken voor de steunbetuigingen. Ik zal het WK halen, de komende tijd zet ik me voor honderd procent in om mijn ploeggenoten te kunnen helpen', twitterde de Liverpool-aanvaller. Suarez mist waarschijnlijk de oefenduels met Noord-Ierland (30 mei) en Slovenië (4 juni), maar richt zich op de eerste groepswedstrijd van het WK.

Costa Rica is zaterdag 14 juni de eerste tegenstander van Uruguay in Groep D, daarna volgen ontmoetingen met Engeland (19 juni) en Italië (24 juni). Tijdens het WK van vier jaar geleden in Zuid-Afrika bereikten de Zuid-Amerikanen nog de halve finale, waarin ze werden uitgeschakeld door Nederland.

Doodsbedreigingen
Suarez liep de knieblessure op tijdens de laatste speelronde van de Premier League thuis tegen Newcastle United (2-1 winst). Kort voor tijd kreeg Paul Dummett een rode kaart voor een charge op Suarez (foto onder) en de verdediger uit Wales moest het ontgelden.

Dummett werd op sociale media met de dood bedreigd door boze Uruguayaanse fans, die vrezen dat Suarez - afgelopen seizoen liefst 31 keer trefzeker in de Premier League - het WK in Brazilië aan zich voorbij moet laten gaan.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.