Suárez toont zich bij terugkeer van goede kant in Brazilië

Luis Suárez heeft bij zijn eerste competitieve interland sinds het WK 2014 direct - positief - van zich doen spreken. De aanvaller van Barcelona tekende met een doelpunt in het WK-kwalificatieduel tegen Brazilië voor een gelijkspel: 2-2.

De ex-Ajacied en voormalig aanvalsleider van FC Groningen was een kleine twee jaar lang de grote afwezige in de selectie van Uruguay. Suárez zat een langdurige schorsing uit, naar aanleiding van de beet in de schouder van Italië-verdediger Giorgio Chiellini in de groepsfase van het wereldkampioenschap in Brazilië.

Bij terugkeer in dat land liet hij zich in de nacht van vrijdag op zaterdag van zijn goede kant zien. In de equipe van bondscoach Óscar Tabárez, die hem direct de aanvoerdersband om de arm schoof, redde hij na rust een punt voor zijn land. Brazilië was juist sterk uit de startblokken gekomen, door in de eerste minuut al via Douglas Costa op 1-0 te komen en die voorsprong 25 minuten later te verdubbelen door een goal van Renato Augusto.

Luis Suárez troost de Braziliaan Neymar. Het duo vormt samen met Lionel Messi de voorhoede van Barcelona.

Edinson Cavani verzorgde in de 32ste minuut al de aansluitingstreffer, waarna Suárez de stand in de 48ste minuut gelijktrok. Hij werd met een steekpass de diepte ingestuurd en met verdediger David Luiz in zijn zij besloot hij direct te schieten. Op die poging had doelman Alisson Becker: 2-2. Dat bleek na negentig minuten ook de eindstand.

Daardoor hield Uruguay de schade beperkt in de kwalificatiepoule voor het WK 2018. Het land blijft als nummer twee in het spoor van koploper Ecuador, dat na vijf wedstrijden op dertien punten staat. La Celeste heeft drie punten minder, maar dat zijn er nog altijd twee meer dan nummer drie Brazilië.