Suarez tijdens Confed Cup op jacht naar record Forlán

Luis Suarez kan tijdens het toernooi om de Confederations Cup geschiedenis schrijven. De aanvaller, die zondagavond met Uruguay aantreedt tegen regerend Europees- en wereldkampioen Spanje (aftrap 00.00 uur plaatselijke tijd), is dicht bij een nationaal doelpuntenrecord.

Suarez tijdens Confed Cup op jacht naar record Forlán

Suarez maakte tot dusverre in 64 wedstrijden voor zijn land 32 doelpunten. Daarmee is hij nog maar één treffer verwijderd van ploeggenoot en topscorer aller tijden, Diego Forlán. Die had in zijn loopbaan 98 interlands nodig voor zijn 33 goals namens Uruguay.

Op 13 oktober 2007 liet Suarez zijn eerste doelpunt voor Uruguay noteren. In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bolivia (5-0 zege) brak hij de score al in de vierde minuut open. Dat was destijds de derde interland van de aanvaller.

Op basis van de cijfers is de kans groot dat Suarez de komende weken in Brazilië tot scoren komt. De spits van Liverpool, wiens naam bovenaan het verlanglijstje van Real Madrid prijkt, was in zijn laatste dertien interlands goed voor tien doelpunten.

Klik op onderstaand beeld voor een grotere weergave <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen