Suarez in spoor van Ajax-iconen Cruijff en Van Basten

Ajax-aanvaller Luis Suarez heeft zondag in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk een magische doelpuntengrens gepasseerd. De 23-jarige Uruguayaanse international voerde zijn seizoenstotaal met twee doelpunten op naar 41 in veertig officiële wedstrijden.

Suarez in spoor van Ajax-iconen Cruijff en Van Basten

Daarmee voegt hij zich bij een select gezelschap van slechts vier andere Ajacieden die ooit minimaal veertig keer scoorden in één seizoen: Johan Cruijff, Marco van Basten, Ruud Geels en Henk Groot (zie onderstaande graphic). Laatstgenoemde is recordhouder namens Ajax met 64 doelpunten in het seizoen 1960/61.

Suarez maakte dit seizoen 29 doelpunten in de Eredivisie en voegde daar zes treffers in de strijd om de KNVB-beker en zes in de Europa League aan toe. Dit seizoen heeft geen enkele andere speler op de Europese velden de grens van veertig treffers gepasseerd. Achter Suarez bezet Barcelona-aanvaller Lionel Messi momenteel met 34 doelpunten de tweede plaats.

Suarez, die zich sinds een paar weken al de productiefste buitenlandse Ajacied in één seizoen mag noemen, heeft in het restant van deze voetbaljaargang nog minimaal zeven wedstrijden de kans zijn totaal nog verder op te voeren: zes Eredivisiewedstrijden en één bekerduel, de halve finale tegen Go Ahead Eagles van komende donderdag. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen