Suarez en Neymar schieten Barcelona naar bekerfinale

Reacties

Barcelona heeft ten koste van Villarreal de finale van de Copa del Rey bereikt. Na de overwinning in de heenwedstrijd van de halve finale, won Barça ook de return: 1-3. Bekijk hier de samenvatting.

Suarez en Neymar schieten Barcelona naar bekerfinale

De ploeg van Luis Enrique had de eerste wedstrijd in eigen huis al met 3-1 gewonnen, maar de oefenmeester wilde woensdagavond in de return desondanks niets aan het toeval overlaten. Voorin startte Barça gewoon met het supertrio Luis Suarez, Neymar en Lionel Messi. Uitgerekend dat drietal zorgde met vereende krachten voor een bliksemstart voor Barça.

Suarez kreeg de bal aan de linkerkant en opende fraai op Messi, waarna Neymar de schitterende pass van de Argentijn met een subtiele voetbeweging tot doelpunt promoveerde. Villarreal toonde zich daardoor allerminst lamgeslagen. De ploeg miste een paar prima kansen, maar vlak voor rust verzilverde voormalig Barcelona-speler Jonathan dos Santos een mooie voorzet van Jaume Costa: 1-1.

Beslissing
Na de pauze ging Villarreal op zoek naar de goal die de hoop op een finaleplaats levend zou houden, maar die jacht werd vrijwel onmogelijk gemaakt door Tomás Pina. Na een werkelijk idiote tackle met twee benen op Neymar moest de middenvelder terecht met rood inrukken. Tegen tien man zorgden Suarez (omspeelde de keeper) en Neymar (kopbal) uiteindelijk voor de beslissing: 1-3.

Voor Barcelona lonkt op 30 mei daarom de eerste hoofdprijs sinds augustus 2013. Destijds wonnen de Catalanen de Spaanse Super Cup. In de finale treft Barcelona mogelijk stadgenoot Espanyol, dat later op de woensdagavond nog thuis tegen Athletic de Bilbao speelt. De heenwedstrijd in die halve finale eindigde in 1-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.