Stuttgart vervolgt Bundesliga-opmars met zege op HSV

VfB Stuttgart heeft de zegereeks in de Bundesliga vervolgd door thuis met 2-1 te winnen van Hamburger SV. Dat leidde de derde zege op rij van de degradatiekandidaat in door gestuntel in de eigen defensie en moet nu zelf ook weer naar onderen kijken.

Stuttgart was drie speelronden geleden nog hekkensluiter in Duitsland, maar kroop in het laatste duel voor en de eerste wedstrijd na de winterstop plotseling uit het dal. De 3-1 overwinningen op VfL Wolfsburg en 1. FC Köln kregen zaterdagavond een vervolg. Drie minuten voor tijd kopte Artem Kravets (foto) prachtig raak uit een voorzet van de even daardoor ingevallen Alexandru Maxim.

Twintig minuten eerder hadden Die Schwaben na een hele reeks gemiste kansen uiteindelijk toch de score geopend met hulp van HSV-doelman René Adler en de bij de tweede paal geposteerde Aaron Hunt, die een kopbal van Daniel Didavi met vereende krachten over de eigen doellijn werkten. Voormalig FC Groningen-aanvaller Filip Kostic nam de corner waaruit het doelpunt ontstond.

HSV-spits Artjoms Rudnevs kopte in de 71ste minuut al vallend de gelijkmaker binnen, waarna Stuttgart voormalig PSV-doelman Przemyslaw Tyton zelfs nog mocht danken dat het niet op achterstand kwam. In de extra tijd kreeg HSV nog een kans op de gelijkmaker, maar de al vijf duels ongeslagen thuisploeg hield stand en klimt over Werder Bremen naar de vijftiende plaats. HSV is elfde met maar één punt meer.