Stug Roda JC zit ook opgeleefd PEC dwars in Zwolle

Reacties

Roda JC Kerkrade heeft op bezoek bij PEC Zwolle zijn derde Eredivisie-duel op rij gelijkgespeeld: 0-0. De thuisploeg kreeg de bal er niet in bij de Limburgers.

Stug Roda JC zit ook opgeleefd PEC dwars in Zwolle

PEC begon het duel met Roda met een uitstekende reeks in de benen. De ploeg van trainer Ron Jans begon het seizoen dramatisch, maar verzamelde tien punten in zijn laatste vier competitieduels door te winnen van ADO Den Haag (2-1), Excelsior (0-2) en Go Ahead Eagles (3-1) en gelijk te spelen tegen FC Twente (2-2).

Ook Roda herstelde zich de laatste weken van een armzalige seizoensouverture door in zijn laatste drie duels vijf punten te pakken. De bezoekers begonnen evengoed als hekkensluiter aan het duel in Zwolle. Het waren wel de Limburgers die via Mikhail Rosheuvel voor het eerste gevaar zorgden. De rechtsbuiten schoot diagonaal op de paal, waarna PEC-doelman Mickey van der Hart een antwoord had op de rebound van Abdul Ajagun.

De Zwollenaren lieten zich niet uit het veld slaan en bleven op zoek naar de openingstreffer. Queensy Menig zag zijn van richting veranderde poging net onder de lat vandaan worden getikt door doelman Benjamin van Leer, terwijl Mustafa Saymak na zijn pegel van afstand op de lat stuitte.

Met het inbrengen van breekijzer Nicolai Brock-Madsen en Kingsley Ehizibue voor Anass Achahbar en Saymak probeerde Jans nog een treffer van PEC te forceren, maar Roda-goalie Van Leer hield zijn doel schoon. Zwolle verzuimde daardoor de stap naar het linkerrijtje te maken en blijft de nummer twaalf van de Eredivisie-ranglijst.

Roda is door het punt in ieder geval voor een dag van de laatste positie af. Go Ahead Eagles neemt de rode lantaarn over van de ploeg van trainer Yannis Anastasiou. De Deventenaren komen zondag wel nog in actie tegen koploper Feyenoord (16.45 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.