'Strootman mag mee, mogelijk ook Robben naar Portugal'

Reacties

AS Roma heeft Kevin Strootman groen licht gegeven om zich te melden bij het Nederlands elftal, meldt het AD. Mogelijk komt ook Arjen Robben een paar dagen langs in het trainingskamp van Oranje in Portugal.

'Strootman mag mee, mogelijk ook Robben naar Portugal'

Zondag gaf bondscoach Danny Blind al aan dat hij van plan was om Strootman aan zijn selectie toe te voegen. 'Kevin heeft een vervelende, nare periode achter de rug. De club moet ook een gevoel hebben bij het spelen van interlands. Ik ben wel van plan dat idee te opperen. Na deze uitzending zal ik contact opnemen', zei Blind bij De Tafel van Kees.

Eind maart was de middenvelder volgens Blind al dicht bij een rentree bij de nationale selectie. 'Ik heb hem na zijn eerste wedstrijd van het seizoen in februari gesproken en toen vertelde hij me dat hij zo snel mogelijk meer zou spelen. Dan was hij misschien wel beschikbaar geweest voor de interlands in maart, maar die wedstrijd bij Roma heeft toen geen vervolg gekregen.'

Roma is nu akkoord gegaan met de stage van Strootman, die op 5 maart 2014 zijn laatste interland speelde. De 25-voudig international (drie doelpunten) stond daarna lang aan de kant door zware knieblessures. Op 21 februari maakte hij zijn rentree bij AS Roma, waar hij in totaal vijf duels in de Serie A speelde dit seizoen.

Robben kampt dit seizoen ook met blessureleed. Sinds begin maart staat hij aan de kant met een bovenbeenkwetsuur. Trainer Pep Guardiola van Bayern München gaf vorige week aan dat de aanvaller dit seizoen niet meer in actie komt, maar toch wordt overwogen of hij wat in het groepsproces kan betekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.