Strootman luistert Roma-rentree op met doelpunt

Kevin Strootman heeft tijdens zijn eerste wedstrijd in ruim twaalf maanden een goede indruk achtergelaten. De 25-jarige middenvelder speelde onder toeziend oog van trainer Luciano Spalletti een helft mee met de beloftenploeg van AS Roma.

In het duel met de leeftijdsgenoten van Avellino stond Strootman centraal op het middenveld. Vroeg in de wedstrijd kreeg Roma bij een 1-0 voorsprong een strafschop, die aan de Nederlander gegund werd. Strootman stuurde de keeper de verkeerde kant op en werd daarna massaal bejubeld door zijn jonge ploeggenoten. Bij een 3-0 voorsprong werd zoals gepland Strootman in de rust vervangen.

Srootman speelde zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht op 25 januari 2015. Hij was toen net hersteld van een kruisbandblessure, maar een terugval wierp hem ver terug. Hij moest opnieuw onder het mes en was daardoor gedwongen zijn rentree tot drie keer toe uit te stellen.

Roma nam Strootman medio 2013 over van PSV. Eerder kwam de 25-voudig international uit voor FC Utrecht en Sparta Rotterdam.