Strootman en Advocaat terug op training Oranje

Reacties

Het Nederlands elftal heeft in Lagos de eerste training van het Portugese trainingskamp afgewerkt met 22 internationals. Alleen Wesley Sneijder en Steven Berghuis ontbraken nog.

Strootman en Advocaat terug op training Oranje

Omdat Sneijder donderdag met Galatasaray nog de bekerfinale tegen Fenerbahçe afwerkt, ontbrak hij nog tijdens de eerste training. Dat gold ook voor Watford-aanvaller Steven Berghuis, die maandagavond pas zal arriveren.

Berghuis werd opgeroepen omdat Jürgen Locadia van PSV afhaakte met blessureleed. Ook Bart Ramselaar van FC Utrecht liet vanwege fysieke malheur verstek gaan. PSV-middenvelder Davy Pröpper koos ervoor in Nederland te blijven omdat hij op het punt staat voor de eerste keer vader te worden.

Oranje is in Portugal ter voorbereiding op de oefeninterlands op bezoek bij Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni).

Voor Kevin Strootman was de training bijzonder. De middenvelder van AS Roma stond voor het eerst in ruim twee jaar weer op het trainingsveld met Oranje. De 25-voudig international ontbrak sinds januari 2014 altijd door blessures.

Ook voor Dick Advocaat was het een terugkeer. De ervaren coach is aangesteld als assistent van bondscoach Danny Blind. Advocaat was zelf in twee periodes ook al Oranje-keuzeheer: 1992-1995 en 2002-2004. Na het EK van 2004 in Portugal nam Marco van Basten, de andere huidige assistent van Blind, het roer over bij Oranje.

Scheidsrechter
Maandagavond werd ook bekend dat het eerste oefenduel van Oranje, dat met Polen, onder leiding staat van een Portugees. Artur Soares Dias zal het duel met de EK-deelnemer in gang schieten. Hij floot in het verleden nog nooit een duel van Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.