Strootman draagt met goal bij aan zege AS Roma

AS Roma heeft zaterdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op Livorno: 3-0. In eigen huis was het treffen al voor rust beslist, mede door een goal van Kevin Strootman.

Roma-trainer Rudi Garcia spaarde enkele vaste waarden, onder hen Francesco Totti, maar zag zijn ploeg al na zes minuten op voorsprong komen. Mattia Destro schoot van dichtbij raak. De arbitrage was ontgaan dat Gervinho, die over de bal heen sprong maar het speeltuig wel toucheerde voorafgaand aan de goal, buitenspel stond.

Een halfuur later tekende Strootman voor 2-0. Hij schoot ook van dichtbij raak. De trefzekere rebound volgde op een inzet van Destro. Diezelfde Destro leek op slag van rust de 3-0 te maken, maar dit keer zag de arbitrage wel dat Leandro Castan buitenspel en in de baan van het schot stond. Ook Strootman was met een afstandsknal nog dicht bij de 3-0.

Dat de Romeinen niet met een grotere marge gingen rusten, was vooral te danken aan Gervinho. De Ivoriaan hielp enkele fraaie kansen om zeep.

Na rust kwam Roma nauwelijks in gevaar. Adem Ljajic bepaalde de eindstand met een venijnig schot in de korte hoek op 3-0. Totti mocht tien minuten voor tijd nog invallen. Door de eenvoudige zege komt AS Roma tot op vijf punten van koploper Juventus, dat later op de avond Sampdoria ontvangt.

Kevin Strootman, kort na de 2-0.