Stroeve start voor Rangers FC bij terugkeer in Premiership

Rangers FC is met een 1-1 gelijkspel tegen Hamilton Academical aan het seizoen in het Premiership begonnen. Voor The Teddy Bears uit Glasgow was het de eerste wedstrijd op het hoogste Schotse niveau na het faillissement in 2012.

Slechts twee spelers bleven Rangers trouw sinds de val vier jaar geleden en de herstart in de vierde divisie: Berrie McKay en Lee Wallace. Manager Mark Warburton had zaterdag een basisplaats voor het duo ingeruimd, en ook de 36-jarige spits Kenny Miller - die in 2014 terugkeerde bij de club die hij al drie periodes eerder had gediend - verscheen aan de aftrap.

Het drietal kon de terugkeer in het Premiership van de roemruchte club niet opluisteren met een doelpunt. Sterker nog: het was Hamilton Academical dat in de dertigste minuut op voorsprong kwam via Alistair Crawford. Martyn Waghorn voorkwam met een goal in de 62ste minuut dat Rangers het seizoen in mineur begon en bepaalde de eindstand op 1-1.

Voetballiefhebbers over de hele wereld kijken door de terugkeer van 54-voudig kampioen Rangers echter vooral uit naar de Old Firm, een van de beroemdste derby's ter wereld. Zaterdag 10 september staat de eerste op het programma: Celtic - Rangers FC. Na het verdwijnen van Rangers van het hoogste niveau werd aartsrivaal Celtic vier keer op rij kampioen in Schotland.