Strijd tussen vader en zoon Bosz dreigt bij Heracles-Vitesse

Reacties

De kans is reëel dat Heracles Almelo - Vitesse zondag uitmondt in een regelrechte familievete. Bij de thuisclub lonkt namelijk een basisplaats voor centrale verdediger Gino Bosz (22), wiens vader Peter trainer is bij de opponent.

Strijd tussen vader en zoon Bosz dreigt bij Heracles-Vitesse

Heracles moet het doen zonder de geschorste verdediger Ramon Zomer. Bosz en Dario Vujicevic zijn de spelers die in aanmerking komen om hem te vervangen. Laatstgenoemde is net hersteld van een spierblessure en speelde zondag voor het eerst sinds maanden weer vijf minuten mee in de met 3-0 verloren wedstrijd tegen Feyenoord. Bosz stond de afgelopen jaren onder contract bij Vitesse en maakte afgelopen zomer de overstap naar Heracles.

Bij Vitesse werkten vader en zoon Bosz samen.
Bij Vitesse werkten vader en zoon Bosz samen.

Hoewel zijn elftal uit de laatste vier duels slechts twee punten behaalde, kijkt trainer John Stegeman met vertrouwen uit naar het sluitstuk van 2015. Heracles speelt drie thuiswedstrijden op rij. Tegen Vitesse, PSV (beker) en FC Groningen.

'Ik maakte me de laatste weken wat zorgen over ons spel', vertelt Stegeman aan Voetbal International. 'Er sloop angst in de ploeg, we gingen sneller de lange bal spelen en creëerden niet meer de voorwaarden voor de speelwijze die we voor ogen hebben. Tegen Feyenoord hebben we echter een goede wedstrijd gespeeld.'

We hebben van achteruit met durf gevoetbald en bij balverlies hadden we maar één doel voor ogen: de bal zo snel mogelijk heroveren', gaat de Heracles-trainer verder. 'Over de manier van spelen ben ik content. Het enige verwijt dat je kunt maken, is dat we onszelf niet beloond hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.