Fledderus: 'Kreeg geen adem meer, was helemaal in paniek'

Mark-Jan Fledderus heeft weinig meegekregen van de elleboogstoot die hij ontving van Feyenoorder Simon Gustafson. De aanvoerder van Heracles Almelo ging even knock-out na de actie van de Zweed.

'Ik kreeg geen adem meer, was helemaal in paniek', was het enige wat hij zich herinnerde van het incident voor rust. Voor de camera van FOX Sports liet hij wel doorschemeren dat arbiter Bas Nijhuis hem had laten weten dat hij eigenlijk rood had moeten trekken. 'Scheidsrechters kunnen dit niet allemaal zien', vatte Fledderus het sportief op.

De wedstrijd Feyenoord-Heracles werd zeker na rust ontsierd door een paar harde duels, waarna Ramon Zomer uiteindelijk zijn zelfbeheersing verloor en rood kreeg. 'Dat hoort bij voetbal en gebeurt weleens', aldus Fledderus, die daarin niet de oorzaak zocht van de nederlaag (3-0). 'We moeten ook in die eindfase scherp blijven en onszelf belonen door de kansen te benutten.'

Heracles blijft ondanks de nederlaag vierde, volgens Fledderus valt er voor zijn ploeg kracht te putten uit de manier waarop zijn elftal zich manifesteerde in De Kuip. 'Hier kunnen we mee verder.'