Strijd tussen 'Les Olympiques' onbeslist

Olympique Lyon en Olympique Marseille zijn in de 22ste speelronde van de Ligue 1 blijven steken op een 1-1 gelijkspel. Karim Rekik bleef bij L'OM de volledige negentig minuten op de bank.

Rémy Cabella opende de score na ruim zestig minuten in het Stade des Lumières. De 25-jarige Fransman deed dat op aangeven van Michy Batshuayi. Corentin Tolisso trok de stand in de 79ste minuut gelijk met een doeltreffende vrije trap in Le Choc des Olympiques, waarmee hij direct voor de eindstand tekende.

Daardoor houden beide ploegen gelijke tred in de Franse competitie. Na 22 speelronden hebben beide ploegen dertig punten. Marseille bezet de achtste plaats wegens een beter doelsaldo, Lyon is negende.

Bij Les Phocéens moest Rekik het doen met een negentig minuten durende zitplek op de bank. De ex-verdediger van PSV en Manchester City kwam in de zeventiende speelronde voor het laatst in actie, waarna hij voorbij werd gestreefd door het centrale duo Nicolas Nkoulou-Rolando.