Blanc wijst opmerkelijk voorstel Olympique Lyon af

Reacties

Trainer Laurent Blanc voelt er niets voor om het bekerduel tussen Paris Saint-Germain en Olympique Lyon in Lyon af te werken. De coach hoopt nog altijd dat de wedstrijd in het toernooi om de Coupe de France verzet wordt.

Blanc wijst opmerkelijk voorstel Olympique Lyon af

PSG wil liever niet op 10 februari spelen omdat het zich zo goed mogelijk wil voorbereiden op de Champions League-confrontatie met Chelsea (16 februari). Op 13 februari wacht een competitiewedstrijd tegen Lille. Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas stelde twee opmerkelijke voorwaarden voor een verplaatsing: het duel moet in Lyon gespeeld worden en Benoît Bastien moet de arbiter zijn.

'We hebben gevraagd om de wedstrijd te verzetten. We hopen op de best mogelijke beslissing voor Paris Saint-Germain, de enige Franse ploeg die nog in de Champions League speelt', zei Blanc vrijdag tegen zijn persconferentie. 'Het duel verplaatsen? Nee, de loting is al geweest. We hopen dat er een oplossing komt in de competitie of het bekertoernooi.'

De koploper van de Ligue 1 ontvangt zaterdagavond allereerst Angers, de nummer drie van de ranglijst. De achtervolger kijkt wel al tegen een achterstand van 23 punten aan. Volgens Blanc dankt Angers de hoge klassering aan het falen van andere clubs. 'Het toont aan dat andere clubs hun werk niet doen. Angers doet dat wel.' De trainer geeft aan deze speelronde geen risico te nemen met Thiago Silva, die met knieproblemen kampt. Salvartore Sirigu, Marco Verratti en Javier Pastore zijn eveneens afwezig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.