Strijd Kahn-Lehmann krijgt vervolg na onbegrip bij Neuer

Manuel Neuer (26, foto) heeft in voetbalminnend Duitsland voor de nodige onrust gezorgd. De beslissing van bondscoach Joachim Löw om voor het oefenduel van Die Mannschaft in en tegen Frankrijk te kiezen voor René Adler (27) onder de lat, kan rekenen op weinig begrip van de doelman van Bayern München.

Strijd Kahn-Lehmann krijgt vervolg na onbegrip bij Neuer

'Dit is een belangrijke wedstrijd voor Duitsland, deze had ik graag gespeeld', stelt Neuer, tot dusverre goed voor 36 caps. 'Met een wisselbeurt heb ik geen moeite, maar dan moet dat wel op een passend moment zijn.'

Waar keeperstrainer Andreas Köpke de zaak bagatelliseert ('er is überhaupt geen conflict'), is Löw minder gelukkig met de onvrede van zijn nummer 1. 'Het is belangrijk dat Manuel mijn besluit accepteert. Ik vind het wèl het goede moment om Adler vanaf het begin de kans te geven. Hij heeft bij Hamburger SV een uitstekend eerste half jaar achter de rug.'

OproerIn Duitsland wordt stiekem al gespeculeerd over een nieuwe keepersstrijd, zoals voorheen het geval was met Oliver Kahn en Jens Lehmann. Die twee, die elkaar in niveau nauwelijks ontliepen, duelleerden in de aanloop naar het WK van 2006 om een basisplaats en dat ging gepaard met veel oproer.

Neuer is als sinds het WK van 2010 de onbetwiste eerste keuze van Löw. Feit is wel dat de goalie in 2010 profiteerde van een zware knieblessure en hernia van Adler, die destijds nog uitkwam voor Bayer Leverkusen. Die was aanvankelijk aangewezen als eerste keeper voor het toernooi in Zuid-Afrika.

Bij HSV is de doelman dit seizoen, na twee jaargangen waarin hij nauwelijks keepte, eindelijk weer terug op niveau. Wel is Adler sportief ver achter geraakt op Neuer; zijn inbreng bij de Duitse ploeg is beperkt gebleven tot tien duels. Tijdens de oefeninterland tegen Oranje (0-0) in november 2012 behoorde hij voor het eerst sinds anderhalf jaar weer bij de Duitse selectie.

Neuer ziet de concurrentie gestaag toenemen. 'Momenteel is Manuel mijn duidelijke nummer 1', vervolgt Löw en zegt dat de doelman wel de komende twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan in maart zal keepen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen