Rol international Adler in Leverkusen uitgespeeld

René Adler (26) was de beoogde eerste doelman van Duitsland voor het WK van 2010. Door veelvuldig blessureleed werd de sluitpost vóór aanvang van het toernooi afgelost door de inmiddels onbetwiste nummer één, Manuel Neuer. Ook bij zijn club Bayer Leverkusen is Adler inmiddels op een zijspoor beland.

Rol international Adler in Leverkusen uitgespeeld

De clubleiding legde deze week de van VfB Stuttgart gehuurde Bernd Leno (19) definitief vast tot medio 2017. De jonge goalie werd begin dit seizoen op huurbasis aan de selectie toegevoegd, nadat Adler een knieoperatie had ondergaan.

Hoewel de tienvoudig international nog altijd tot de beste keepers van het land wordt gerekend, heeft hij in Leverkusen geen toekomst meer. 'Het is onwaarschijnlijk dat Leno én Adler volgend seizoen bij Bayer Leverkusen spelen', is technisch directeur Rudi Völler duidelijk. 'Ondanks zijn jeugdige leeftijd en onervarenheid heeft Leno ons vertrouwen meer dan waargemaakt.'

Voor Adler zijn de ontwikkelingen uiterst bitter. In 2007 was in Duitsland een ware hype ontstaan rondom het supertalent. Europese topclubs hadden de doelman op de korrel, terwijl hij na het afscheid van Jens Lehmann als international dé favoriet was voor diens opvolging in de Duitse ploeg.

Deze week kwam bovendien naar buiten dat Adler voor een nieuw vijfjarig contract een salaris van zes miljoen euro per seizoen had geëist. Voor de clubleiding van Bayer Leverkusen is dit te gortig. De tendens is dat de komende zomer transfervrije Adler naar het buitenland vertrekt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's