Streppel: 'Zivkovic deed eigenlijk alles goed'

Willem II-trainer Jurgen Streppel baalt van de gemiste kansen op bezoek bij Feyenoord. De Tilburgers verloren na verlenging met 2-1, waardoor de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi het eindstation was.

'We krijgen twee keer in de slotfase de deksel op onze neus. En dat terwijl het er helemaal niet naar uit zag dat Feyenoord zou scoren', aldus Streppel tegenover FOX Sports. De trainer van Willem II zag zijn ploeg uitstekend beginnen aan de wedstrijd. 'Feyenoord had er heel veel moeite mee om er voetballend onderuit te komen. Daarom waren wij de eerste helft de betere ploeg.'

'Volgens mij hebben we anderhalve kans weggegeven', vervolgde Streppel. 'Voor de tegenstoot hebben wij Richairo Zivkovic gebracht, want dat is natuurlijk zijn kwaliteit. Hij deed eigenlijk alles goed, maar hij schoot de ballen niet binnen. We hadden 0-2 en misschien zelfs 0-3 moeten maken. Dan was het over en uit geweest.'

'In de verlenging waren beide teams in evenwicht. Dan krijg je een penalty tegen en dat is met Dirk Kuijt een zekerheidje', stelde Streppel, die niet kon zeggen of de strafschop terecht gegeven werd. 'Laat ik scheidsrechter Ed Janssen niet de schuld geven dat wij verloren hebben.'