Streppel ziet uitdaging in project-Zivkovic

Reacties

Willem II begroette woensdag de meest in het oog springende versterking voor het nieuwe seizoen: Richairo Zivkovic maakte zijn eerste minuten op het trainingsveld van de Tilburgse club. De achttienjarige aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van Ajax.

Streppel ziet uitdaging in project-Zivkovic

'Richairo wordt onze eerste spits', liet Willem II-trainer Jurgen Streppel weten aan Voetbal International. 'Ik zie het als een uitdaging om het project-Zivkovic een succes te laten worden. Dat zou goed zijn voor hem, zodat zijn talent er weer uitkomt, en voor ons. Als hij bij ons laat zien, wat hij in het verleden bij FC Groningen heeft bewezen, gaan we een mooi seizoen tegemoet.'

Afgelopen maandag, tijdens de eerste training van Willem II, begroette Streppel ook al een aantal andere nieuwkomers: Funso Ojo (FC Dordrecht), Guus Joppen (VVV-Venlo), Ruben Ligeon (ook gehuurd van Ajax en de tweede helft van afgelopen seizoen uitkomend voor NAC Breda) en proefspeler Nicky Kuiper. Twee dagen later meldde naast Zivkovic ook Dico Koppers zich voor het eerst. De linksback kwam transfervrij over van FC Twente als vervanger van Mitchell Dijks, die terugkeert naar Ajax. Lesly de Sa, die ook wordt gehuurd van de Amsterdammers, meldt zich donderdag.

Samuel Armenteros is er niet meer bij. Streppel hoopt de aanvaller dit seizoen opnieuw te kunnen huren van Anderlecht, maar acht de kans dat dit lukt nihil. Om die reden bekijken hij en technisch directeur Carlos Aalbers intussen ook andere opties. Willem II wil zich komende weken hoe dan ook nog versterken met een of meerdere vleugelaanvallers.

Frank van der Struijk traint voorlopig ook nog mee met de Tilburgers. De kans dat hij dit seizoen in het rood-wit-blauw speelt is echter klein. De verdediger hoopt op een avontuur in het buitenland en wil zich in dit stadium nog niet binden aan Willem II, dat zich zaterdag opmaakt voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. RKDSV uit Diessen is de tegenstander. De aftrap is om 18.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.