Ajax rondt komst Dijks af en stuurt trio naar Tilburg

Reacties

De terugkeer van Mitchell Dijks naar Ajax is afgerond. De 22-jarige linksback komt over van Willem II. Drie spelers bewandelen de omgekeerde weg.

Ajax rondt komst Dijks af en stuurt trio naar Tilburg

Dijks (22) was al persoonlijk rond met Ajax, maar het was wachten op een akkoord tussen de clubs. Willem II wilde de linksback met een contract tot medio 2016 niet zonder slag of stoot laten gaan.

De Tilburgse club heeft - naast een afkoopsom van naar verluidt één miljoen euro - bedongen dat Ruben Ligeon (die afgelopen seizoen werd verhuurd aan NAC Breda en zijn contract met Ajax tot medio 2017 verlengde), Lesly de Sa en Richairo Zivkovic op huurbasis van Amsterdam naar Willem II komen.

Terug op oude nest
Het akkoord over de voorwaarden voor de overgang maakt de weg vrij voor Dijks om terug te keren naar Amsterdam. De verdediger uit Purmerend speelde tot 2009 in de jeugdopleiding van FC Volendam, waarna hij de overstap maakte naar Ajax.

Trainer Frank de Boer gunde hem op 5 augustus 2012 zijn debuut in het eerste, tijdens de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (4-2). Na twee bekeroptredens en zes duels in de Eredivisie vertrok Dijks voor het seizoen 2013/14 op huurbasis naar SC Heerenveen.

Daar kwam hij onder trainer Marco van Basten tot 27 wedstrijden in het eerste elftal, maar ondanks zijn redelijke prestaties in Friesland en een tot 2015 doorlopend contract bij Ajax, stelden de Amsterdammers geen prijs meer op Dijks. Hij vertrok naar promovendus Willem II, waar hij afgelopen seizoen grote indruk maakte en tot 28 Eredivisie-duels kwam.

Dat leverde hem de nodige interesse op: onder meer AZ, Vitesse en Celtic werden genoemd. Het was uiteindelijk Feyenoord dat er met Dijks vandoor leek te gaan. Ondanks een gesprek met de Rotterdammers koos de verdediger voor Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.