Streppel wil met Willem II in 2015 terug zijn in Eredivisie

Hoewel Willem II nog niet officieel gedegradeerd is, zou handhaving met nog twee duels te gaan en vier punten achterstand op VVV-Venlo een wonder zijn. Zeker gezien het komende duel, waarin de Tilburgers te gast zijn in het (mogelijke) kampioensduel van Ajax.

Streppel wil met Willem II in 2015 terug zijn in Eredivisie

'Deze supporters verdienen een Eredivisieploeg', zei coach Jurgen Streppel (foto) na de 3-1 nederlaag van zondag bij Vitesse. 'En daar gaan we aan werken.' Uiterlijk 2015 hoopt hij dat het weer zover is.

Streppel, die de komende twee seizoenen bij Willem II behalve trainer ook technisch manager zal zijn, wil bij Willem II 'een professionele structuur neerzetten'. Aan de grootte van de trainersstaf wil Streppel geen concessies doen. Het ontwikkelen en door laten breken van jeugd, waar Willem II ooit om bekendstond, moet weer een handelsmerk worden. Dat levert geld op.

Ook vindt Streppel dat de organisatie zich nog fors kan verbeteren in videoanalyses en lichamelijke ontwikkeling van spelers. Dat alles moet ertoe leiden dat dat Willem II binnen twee jaar terugkeert in de Eredivisie. De Tricolores móeten wel. In het beleidsplan staat immers dat de club, spelend in de zesde stad van Nederland, vanaf het seizoen 2016/17 structureel op het hoogste niveau actief moet zijn. (Dennis van Bergen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen