Streppel: 'Wij gaan ons tegen AZ niet verstoppen'

Reacties

AZ hoeft niet er niet op te rekenen dat het woensdagavond een defensief ingesteld SC Heerenveen treft in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi (woensdag, aftrap 20.45 uur). De Friezen trekken vol bravoure naar Alkmaar, zo laat trainer Jurgen Streppel doorschemeren.

Streppel: 'Wij gaan ons tegen AZ niet verstoppen'

Heerenveen maakte zondag nog indruk in Eindhoven, waar PSV het bijzonder lastig had met de huidige nummer vier van de Eredivisie. Dat Heerenveen die wedstrijd met 4-3 verloor, is voor Streppel geen reden voor een defensievere aanpak te kiezen tegen AZ. 'We gaan ons niet verstoppen', zegt hij toe op de clubsite.

De Friezen maken nog op meerdere fronten kans op Europees voetbal. Streppel zegt geen noodzaak te voelen een keuze te maken en geniet van de luxe situatie. 'Rechtstreekse plaatsing via de competitie is misschien nog wel een mooiere en grotere prestatie. Voor subtoppers is de beker absoluut een kans op een prijs. Het zou geweldig zijn als we net als FC Groningen en PEC Zwolle de beker weten te veroveren. Bij Heerenveen weten ze hoe mooi dat is', aldus de coach, die het in Alkmaar zonder Joost van Aken (schorsing) en Henk Veerman (hamstringblessure) moet doen.

Bij AZ is Ron Vlaar vanwege een kuitblessure nog afwezig. Trainer John van den Brom zegt op het clubkanaal verder over een fitte selectie te kunnen beschikken. Rens van Eijden keert terug bij de wedstrijdselectie na liesproblemen.

Van den Brom verwacht veel van de bekerkraker: 'Het wordt een mooi potje.  Hoe we de volgende ronde bereiken, zal uiteindelijk niet het belangrijkste zijn. Als we het maar doen. We hebben de laatste dagen met elkaar toegeleefd naar een alles-of-niets-wedstrijd. Dat zijn vaak de leukste.'

Bij Heerenveen waren het zondag tegen PSV met name aanvallers Sam Larsson en Reza Ghoochannejhad die indruk maakten. De twee waren samen met Arber Zeneli een ware plaag voor de PSV-defensie. Van den Brom zag het vanaf de tribune aan en was niet verrast. 'We weten allemaal waar hun kracht ligt: hun drie jongens voorin zijn goed op elkaar ingespeeld. Daar hebben we onze ploeg op voorbereid.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.