Streppel waakt richting Ajax-thuis voor té veel optimisme

Reacties

Waar de vaderlandse topdrie aanmoddert, is SC Heerenveen een van de weinige succesverhalen van de Eredivisie tot nu toe. Na de 1-2 zege op Willem II van zaterdag zijn de Friezen nog steeds ongeslagen. Met veertien punten uit zes duels hoeft de ploeg van trainer Jurgen Streppel alleen PSV voor te laten op de ranglijst. Zo is Heerenveen na de dramatische tweede seizoenshelft van afgelopen jaargang als een feniks uit de as herrezen.

Streppel waakt richting Ajax-thuis voor té veel optimisme

'We zijn vooral een stuk stabieler geworden', vertelt trainer Streppel. 'En je moet ook niet vergeten dat we ten opzichte van vorig seizoen op acht posities een andere speler hebben rondlopen. En voor de spelers die er toen al waren helpt het dat ze ten opzichte van vorig seizoen toch wat meer Eredivisie-ervaring hebben.'

In vergelijking met afgelopen jaargang heeft Heerenveen een andere doelman (Martin Hansen) én een compleet nieuwe verdediging (Denzel Dumfries, Daniel Høegh, Kik Pierie en Lucas Woudenberg). Op het middenveld heeft Morten Thorsby een offensievere rol gekregen. Voorin is Arber Zeneli naar links uitgeweken en vervult Martin Ødegaard een vrije rol op rechts. Daarmee zijn ten opzichte van de basis van vorig jaar alleen Yuki Kobayashi, Stijn Schaars en Reza Ghoochannejhad blijven staan.

Dat vooral de terugkeer van Schaars – hij miste vorig seizoen een half jaar door een blessure – van grote importantie is, staat ook voor Streppel buiten kijf. 'Stijn is heel belangrijk in die stabiliteit, dat is duidelijk en daar ben ik blij mee. Maar ook andere jongens die minder vaak genoemd worden vervullen daarin een rol, zoals Daniel Høegh.'

Voor Heerenveen breekt zondag met Ajax-thuis een pittige reeks aan, want na het duel met de Amsterdammers treffen de Friezen achtereenvolgens FC Utrecht (uit) en Vitesse (thuis). 'We mogen nu wel even genieten van het moment, dat we ongeslagen zijn en er zo goed voorstaan. Maar we moeten ook onthouden dat het allemaal heel dicht bij elkaar ligt.' Streppel doelt daarmee op de kleine marges waarmee Heerenveen de afgelopen weken zijn wedstrijden won (alleen tegen PSV was het verschil twee doelpunten) en het feit dat zijn selectie kwetsbaar is bij blessures en schorsingen. ‘Het is jong en broos. Dat is niet erg, want dat is bij veel andere clubs ook zo. Het is echter wel iets wat we moeten onthouden', vertelt de trainer.

Zeer moeizaam draaiend Ajax wacht ware test in Friesland
Samenvatting Willem II - SC Heerenveen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.