Stokes en Hibernian steken stokje voor bekerstunt Rangers

Reacties

Glasgow Rangers heeft vier jaar na de gedwongen degradatie naar het vierde niveau in Schotland de kans op een hoofdprijs laten schieten. In een spannende finale tegen Rangers veroverde Hibernian namelijk de Scottish Cup: 2-3.

Stokes en Hibernian steken stokje voor bekerstunt Rangers

Door een snelle openingstreffer van Anthony Stokes (ex-Celtic) dreigde de droom van Glasgow direct uiteen te spatten, maar uitgerekend veteraan Kenny Miller deed de kansen weer keren. De 36-jarige spits, opgeleid bij Hibernian, kopte op schitterende wijze de gelijkmaker binnen.

Andrew Halliday schoot Glasgow vervolgens op voorsprong, maar opnieuw bleek Stokes goud waard voor Hibernian. De 27-jarige spits trok tien minuten voor tijd de stand gelijk. David Gray zorgde vlak voor tijd voor dolle vreugde door de winnende goal te maken.

Zo liep Rangers de kans op de eerste hoofdprijs sinds 2011 mis. De gevallen Schotse topclub keert volgend seizoen terug op het hoogste niveau, na het overtuigend binnenhalen van de titel in het Schotse Championship. Voor Hibernian is het de eerste bekerwinst sinds 1902.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.