Stichtingsbestuur bespreekt onrust SC Heerenveen

Reacties

Het stichtingsbestuur van SC Heerenveen vergadert woensdag (vandaag) over de bestuurlijke onrust binnen de Friese club. Bestuursvoorzitter Jelko van der Wiel (foto) ligt onder vuur.

Stichtingsbestuur bespreekt onrust SC Heerenveen

Na anderhalf jaar van betrekkelijke rust bij SC Heerenveen rommelt het opnieuw behoorlijk bij de Friese club. Een van de aanleidingen is het onderzoek dat Jos Vaessen en Lense Koopmans onlangs deden naar het functioneren van de one-tier-board en het stichtingsbestuur.

Mede op advies van Vaessen en Koopmans werd destijds, na de Feanrevolutie in 2013, gekozen voor deze organisatiestructuur. Er is binnen verschillende geledingen van de club vooral kritiek op Van der Wiel (foto). Hij zou onder meer te veel als zetbaas van clubicoon Riemer van der Velde fungeren en niet het gewenste boegbeeld van de Friezen zijn.

Nog altijd zijn er verschillende kampen binnen SC Heerenveen en met wat binnen de club de Sneker-connectie wordt genoemd, is er weer één kamp bijgekomen. Dat bestaat naast Hettinga uit commercieel manager Joost Jetten en toezichthoudend bestuurslid Egon Diekstra. Het trio zou voor veranderingen staan, maar hun houding stuit ook op veel weerstand.

Van der Wiel betreurt de gang van zaken: 'Het was juist rustig en we waren op de goede weg', aldus de preses in gesprek met Voetbal International. 'De evaluatie van Vaessen en Koopmans gaat ons allemaal aan. Als het stichtingsbestuur hier woensdag (vandaag, red.) over vergadert, ga ik ervan uit dat wij donderdag een toelichting krijgen', aldus de bestuursvoorzitter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.