Van Aken verwacht lastig karwei bij rentree van blessure

Reacties

Na een door blessureleed getekende periode is Joost van Aken dicht bij zijn rentree in de hoofdmacht van SC Heerenveen. De centrale verdediger weet dat het niet makkelijk wordt zijn basisplaats te heroveren.

Van Aken verwacht lastig karwei bij rentree van blessure

'Ik reken nergens op. Ik moet het zelf laten zien. Lucas Bijker doet het goed in het centrum, Jordy Buijs is op de weg terug en Kenny Otigba is ook een geduchte concurrent. Het zal niet eenvoudig worden om mijn plek in het centrum weer op te eisen', zegt Van Aken op de clubsite.

De 21-jarige Van Aken speelde vorig seizoen 33 wedstrijden, verspreid over de reguliere competitie en de play-offs. Aan het einde van het seizoen, in het play-offduel met Vitesse om precies te zijn, ging het mis met het talent. Omdat hij al last van zijn hamstring had zou hij slechts een uur spelen, maar uitgerekend in de 59ste minuut raakte hij flink geblesseerd. 'Niet te geloven', blikt Van Aken terug. 'Een minuut later was ik er zonder problemen af gegaan.'

Pijn
Een paar weken later begon Van Aken vol goede moed aan de voorbereiding, maar schoot de pijn opnieuw in zijn hamstring. Het betekende dat de verdediger een streep kon zetten door het restant van de voorbereiding en de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen. 'Dat was een klap', zegt Van Aken, die in september zijn rentree in het eerste elftal hoopt te maken.

Van Aken is naar eigen zeggen nu weer 'vrij in zijn hoofd', hoewel hij nog wel rustig aan doet op de trainingen. 'Het is tweemaal fout gegaan, een derde keer zou wel heel vervelend zijn. Vooral met versnellen en wenden en draaien ga ik nog niet voluit. Met een hamstring is het net als met een liesblessure, het voelt goed, maar pas als je voluit gaat weet je of het echt goed zit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.