Blessures verstoren voorbereiding Van Aken en Huser

Reacties

Joost van Aken sluit voorlopig nog niet aan bij SC Heerenveen voor de voorbereiding. De hamstringblessure die de 21-jarige verdediger eind vorig seizoen opliep in de play-offs tegen Vitesse speelt hem nog altijd parten. Trainer Dwight Lodeweges moet vrezen dat ook spits Pascal Huser voorlopig niet inzetbaar is.

Blessures verstoren voorbereiding Van Aken en Huser

Van Aken (foto) miste door zijn kwetsuur in mei al de return van de Europese barragewedstrijd tegen de Arnhemmers, die uiteindelijk het laatste Europa League-ticket zouden bemachtigen. Omdat de klachten aanhouden moet de linkspoot revalideren in Zeist. 'Daar wordt hij individueel opgetraind. Joost is voorlopig nog niet inzetbaar', zegt fysiotherapeut Erik ten Voorde op de website van de Friezen.

Lodeweges heeft met onder anderen aanwinst Lucas Bijker nog voldoende alternatieven voor de niet fitte Van Aken. Voorin ligt dat anders. Doordat Huser woensdagochtend een knieblessure opliep tijdens de training dreigt Henk Veerman als enige centrumspits over te blijven. 'Er is wat schade', stelt Ten Voorde. 'Pascal gaat morgen naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Wat er precies aan de hand hopen we morgen te horen, maar de verwachting is dat hij een tijdje uit de running is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.