SC Heerenveen dwingt in slotfase punt af bij FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht en SC Heerenveen hebben zondagmiddag in De Galgenwaard met 1-1 gelijkgespeeld. Een compleet onnodige handsbal van Lucas Bijker bezorgde spits Sébastien Haller de kans uit een penalty de score te openen. Lang leek dat voldoende voor de zege, maar een Fries offensief leverde de late gelijkmaker van Luciano Slagveer op.

SC Heerenveen dwingt in slotfase punt af bij FC Utrecht

In het eerste halfuur kwamen beide ploegen niet tot enorme kansen. Simon Thern knalde de bal op de vuisten van Utrecht-goalie Robbin Ruiter en aan de andere kant was Willem Janssen het gevaarlijkst. Hij dook vrij op in het Friese zestienmetergebied, maar zag zijn inzet geblokt worden door Caner Cavlan.

Het venijn van de eerste helft zat in de staart. Bijker vervulde bij dat spektakel een negatieve hoofdrol. De verdediger ging in de veertigste minuut een luchtduel met Nacer Barazite aan, maar deed dat compleet onnodig met zijn arm. De van SC Cambuur overgekomen linkspoot sloeg de bal weg boven het hoofd van de Utrecht-aanvaller en werd daarvoor bestraft met een gele kaart én een penalty. Haller, die in het openingsduel bij Feyenoord (3-2) ook al twee keer scoorde, benutte het buitenkansje.

Synchroonspringen in De Galgenwaard tussen Willem Janssen en Joey van den Berg. Uiteindelijk was dit luchtduel symbolisch: er werd met 1-1 gelijkgespeeld.
Synchroonspringen in De Galgenwaard tussen Willem Janssen en Joey van den Berg. Uiteindelijk was dit luchtduel symbolisch: er werd met 1-1 gelijkgespeeld.

Na het veertiende doelpunt van het kalenderjaar 2015 van Haller werd het bijna direct 2-0, maar Bijker haalde opgelucht adem toen hij zag dat een eigen goal hem bespaard bleef.

Na de onderbreking ging Heerenveen op zoek naar de gelijkmaker. In het laatste kwartier werd stormram Henk Veerman ingezet door Dwight Lodeweges en dat bleek een juiste keuze. De lange spits won een luchtduel en bezorgde zo, al dan niet opzettelijk, de bal bij Slagveer. De aanvaller tekende met een diagonaal schot voor de eindstand, want doelman Erwin Mulder redde fraai toen Haller de 2-1 leek binnen te koppen.

Door het gelijkspel staat FC Utrecht nu op een puntje. Heerenveen is na de 3-1 thuiszege op De Graafschap uit de eerste speelronde nog zonder nederlaag en heeft vier punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.