Stevige boete voor Ajax vanwege vuurwerk tegen Standard Luik

Reacties

De UEFA heeft Ajax een boete van veertigduizend euro gegeven naar aanleiding van een incident in de Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik van december 2016. De Amsterdamse fans staken vuurwerk af.

Stevige boete voor Ajax vanwege vuurwerk tegen Standard Luik

De boete is volgens de Europese bond zo hoog omdat het niet de eerste keer is dat Ajax straf krijgt voor een incident met vuurwerk en er veel vuurwerk werd afgestoken. Uit onderzoek van de UEFA blijkt ook dat een van de aanhangers een oplader van een mobiele telefoon op het veld heeft gegooid. De wedstrijd werd al na vijf minuten kort stilgelegd vanwege het vuurwerk dat op het veld belandde. Het duel eindigde uiteindelijk in 1-1. Ajax werd groepswinnaar en bereikte later de finale van de Europa League

Overige straffen
Ajax is zeker niet de enige club die een boete heeft gekregen van de UEFA. Ook Schalke 04, Austria Wien, Napoli en Besiktas moeten betalen vanwege een incident met vuurwerk. Legia Warschau, APOEL Nicosia en Borussia Dortmund kregen een boete vanwege spandoeken met negatieve teksten over de UEFA. De bond deelde ook een straf uit aan Paris Saint-Germain omdat de club in een Europese wedstrijd na rust te laat uit de kleedkamer kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.