Stevens zet spelers al voor zonsopgang aan het werk

Reacties

Bij Hamburger SV begint de dag op last van trainer Josef Zinnbauer om half acht en dat wordt als vroeg beschouwd. Huub Stevens zorgt hij VfB Stuttgart voor de overtreffende trap. De 61-jarige Limburger laat de selectie van VfB Stuttgart tijdens de winterstop al om half zeven opdraven, als de zon nog achter de horizon is.

Stevens zet spelers al voor zonsopgang aan het werk

En of dat al niet erg genoeg is haalt Stevens zijn spelers zo vroeg uit bed om een half uur later flink veel kilometers af te leggen om een conditionele basis te leggen voor de tweede seizoenshelft. Al wil Stevens vooral de sleur eruit halen bij zijn spelers. 'Soms is het goed om het ritme even te veranderen, om de spelers te prikkelen.' De looptrainingen in alle vroegte hebben daarom niet alleen functie 'op fysiek, maar ook op mentaal vlak', aldus Stevens in gesprek met Kicker.

Stevens (op de foto met Alexandru Maxim) legde sinds zijn komst al een stevige basis voor directe handhaving met Stuttgart. Ten tijde van het vertrek van zijn voorganger Armin Veh stonden Die Schwaben nog laatste met negen punten. Vijf speelronden later is dat puntenaantal onder Stevens bijna verdubbeld naar zeventien punten en staat Stuttgart boven de streep door een beter doelsaldo dan Werder Bremen.

Ook de afgelopen zomer van FC Groningen overgekomen Filip Kostic weet inmiddels wat het is om in de Bundesliga te voetballen. De looptraining is een belangrijk aspect in Duitsland, ook onder Huub Stevens.
Ook de afgelopen zomer van FC Groningen overgekomen Filip Kostic weet inmiddels wat het is om in de Bundesliga te voetballen. De looptraining is een belangrijk aspect in Duitsland, ook onder Huub Stevens.

Zoals zoveel trainers die tussentijds instappen grijpt ook Stevens de nog tot eind januari lopende winterstop aan als verkapte seizoensvoorbereiding. 'En we benaderen deze periode als een trainingskamp. Daarin is het helemaal niet ongebruikelijk om al vroeg in de ochtend een looptraining af te werken.'

Stevens zelf stond er al om bekend altijd als een van de eersten op de club te zijn. Ook Robin Dutt kwam daar tijdens zijn eerste werkdagen als technisch directeur achter. 'Toen ik hem laatst om kwart voor acht belde, zat hij al in de auto.'

Imago
Toch laat de soms keiharde coach zich bij Stuttgart ook van zijn andere kant zien. 'Ik begin zo vroeg, zodat ik de jongens in de namiddag vrij kan geven.' Dat Stevens daarvoor zijn spelers twee uur lang op het trainingsveld heeft staan afjagen, komt méér overeen met het imago van de Knurrer von Kerkrade.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.