Stevens treurt ondanks goal, Augsburg verliest

VfB Stuttgart heeft ondanks een einde aan de improductiviteit een pijnlijke middag beleefd. In de strijd om de derde plaats ontsnapte Borussia Mönchengladbach in extremis aan puntenverlies.

1899 Hoffenheim – VfB Stuttgart 2-1
De treffer van Gotoku Sakai in de 39ste minuut maakte VfB Stuttgart op meer fronten gelukkig. De Japanse verdediger poetste niet alleen met zijn eerste doelpunt in de Bundesliga de openingstreffer van 1899 Hoffenheim weg, maar hij maakte ook een einde aan de doelpuntendroogte van zijn ploeg. De equipe van Huub Stevens had 448 minuten moeten wachten op eindelijk weer een goal.

Ondanks de Japanse treffer bleef VfB Stuttgart achter met een kater. Diep in blessuretijd bracht Sebastian Rudy het team van Hoffenheim de eerste zege van 2015 en glipte het punt door de vingers van Die Schwaben. De ploeg van Stevens blijft daardoor hekkensluiter in de Bundesliga.

Werder Bremen – FC Augsburg 3-2
Zonder de geblesseerde Paul Verhaegh heeft FC Augsburg een verloren middag beleefd bij Werder Bremen. Het leed was al voor rust geleden. Ragnar Klavan deed in de 22ste minuut positief van zich spreken met de gelijkmaker voor FC Augsburg, maar een minuut later vestigde de voormalige verdediger van Heracles en AZ in negatieve zin de aandacht op zich.

Klavan wint het duel van Di Santo

Zijn overtreding op Davie Selke leverde Werder een strafschop op. Franco di Santo benutte die en herstelde zo de voorsprong van Werder, dat na een kwartier de leiding had genomen via Assani Lukimya. Zlatko Junuzovic was de aangever voor de 1-0, en nam die rol ook op slag van rust op zich bij de 3-1 van Theodor Gebre Selassi.

Augsburg kwam dankzij een goal van Tobias Werner nog terug, maar Werder hield stand in de laatste tien minuten. Door het resultaat is de thuisploeg op de ranglijst de bezoekers genaderd tot vijf punten, en is er dus zicht op de derde plaats en kwalificatie voor de Champions League.

Borussia Mönchengladbach – 1. FC Köln 1-0
Roel Brouwers had met Borussia Mönchengladbach lange tijd alle moeite om het taaie verzet van 1. FC Köln te breken. Die Fohlen stapten toch als winnaar van het veld dankzij een late treffer van Granit Xhaka. De Zwitserse aanvaller maakte op aangeven van invaller Thorgan Hazard in blessuretijd de enige en ook verdiende treffer. Dankzij de zege schoof de ploeg van Lucien Favre op naar de derde plaats, maar Schalke 04 kan later vandaag met een succes tegen Eintracht Frankfurt die positie weer terugwinnen.