Stevens erkent suprematie van Manchester City

Het Red Bull Salzburg van Huub Stevens kon het donderdag in zijn eerste Europa League-duel niet bolwerken tegen Manchester City. Het sterrenensemble van Roberto Mancini won in Oostenrijk zonder zich al te zwaar in te spannen: 2-0.

'We gaven onze tegenstander veel te veel ruimte', erkent Stevens op de website van zijn werkgever. David Silva (foto) vond al na acht minuten het net, waarna Jô in de tweede helft de klus klaarde. 'Door het weggeven van die ruimte kwamen we al heel snel op achterstand. Gaandeweg kwamen we wel beter in de wedstrijd.'

Toch erkent ook Stevens dat het ambitieuze City verdiend met een overwinning huiswaarts keerde. 'Over de hele wedstrijd gezien waren wij niet in topvorm. En als je tegen dit soort ploegen geen goede dag hebt, verlies je altijd. Dat gebeurde nu dus ook.'

Mancini was uitermate tevreden met het optreden van zijn elftal. 'Dit is een prima start', vertelde de Italiaan na afloop. 'Het is altijd belangrijk om de poulefase met een overwinning te starten.'De oefenmeester complimenteerde zijn twee doelpuntenmakers. 'Ik ben enorm blij voor Silva en Jô. Ze werkten allebei keihard en waren belangrijk voor ons.'

David Silva, deze zomer overgenomen van Valencia, kende een twijfelachtige start bij zijn nieuwe club. In Oostenrijk toonde hij bij vlagen weer zijn klasse, vond ook Mancini. 'David is een fantastische speler, maar hij zit nu in een andere situatie. Over een maand is hij helemaal top. Hij wordt in de toekomst een belangrijke speler voor ons.'