Stengs debuteert in Oranje, Koeman gooit opstelling op de schop

Reacties

Calvin Stengs maakt dinsdagavond tegen Estland zijn debuut voor het Nederlands elftal. Daarnaast keren Memphis Depay en Georginio Wijnaldum terug in het elftal van bondscoach Ronald Koeman, die sowieso de nodige wijzigingen doorvoert.

Stengs debuteert in Oranje, Koeman gooit opstelling op de schop
© Pro Shots
Nederland
Nederland
5 - 0
Estland
Estland

Dat het Nederlands elftal hoe dan ook niet met dezelfde elf namen als afgelopen vrijdag zou gaan spelen, was al duidelijk. Marten de Roon kreeg tijdens de 0-0 bij Noord-Ierland geel en liep daardoor tegen een schorsing aan, Virgil van Dijk verliet het trainingskamp van Oranje na het duel in Belfast vanwege privé-omstandigheden en Ryan Babel haakte af met een blessure. Daartegenover stond de rentree van Memphis en Wijnaldum, die een paar dagen geleden juist ontbraken.

Beide spelers beginnen tegen Estland uiteraard ook direct weer in de basis, Wijnaldum draagt zelfs de aanvoerdersband. De sterkhouder van Liverpool vormt het middenveld samen met Frenkie de Jong en Davy Pröpper, terwijl Memphis voorin speelt met diepe spits Luuk de Jong en rechtsbuiten Stengs. De jongeling van AZ mag daarmee voor de eerste keer opdraven in Oranje.

Onder de lat heeft Koeman 'gewoon' een plekje ingeruimd voor vaste keus Jasper Cillessen, de keuze voor Quincy Pomes als rechtsback is een stuk verrassender. Aan de linkerkant in de defensie speelt Patrick van Aanholt, terwijl Nathan Aké centraal achterin naast Matthijs de Ligt plaatsneemt, en daarmee de vervanger van Van Dijk is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Basisplaats Luuk de Jong geeft aan wat de pikorde is bij Oranje'
EK-kwalificatie

Stand Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
5
Estland
8
0
1
7
2-26
-24
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.