Stekelenburg mogelijk maandag al op trainingsveld Everton

Reacties

Manager Ronald Koeman hoopt aanstaande maandag tijdens de eerste training van Everton in het nieuwe seizoen te kunnen beschikken over Maarten Stekelenburg.

Stekelenburg mogelijk maandag al op trainingsveld Everton

De onderhandelingen met Fulham, de club waar de 33-jarige doelman nog één seizoen onder contract ligt, lopen naar wens. De kans is groot dat alle partijen dit weekend een akkoord bereiken.

Stekelenburg werkte het afgelopen seizoen al samen met Koeman bij Southampton. Daar stond de 54-voudig Oranje-international zeventien competitieduels onder de lat als vervanger van de op dat moment geblesseerde eerste keus Fraser Forster.

Een terugkeer naar Fulham, dat sinds 2014 in het Championship uitkomt, is niet aan de orde. Bij Everton heeft de komst van een nieuwe doelman prioriteit. Momenteel beschikt Koeman met de 26-jarige Spanjaard Joel Robles over slechts één volwaardige eerste-elftalkeeper. Die kreeg vanaf februari van dit jaar de voorkeur boven het inmiddels vertrokken boegbeeld Tim Howard, die ruim negen seizoenen de nummer 1 van The Toffees was.

Engelse media stellen dat Everton na de komst van Stekelenburg nog een doelman wil aantrekken, opdat Koeman over drie selectiekeepers kan beschikken. Over de keepershiërarchie, dus ook de eventuele rol van Stekelenburg, hield de nieuwe manager zich onlangs op de vlakte.

'Het gaat er niet om of we een nummer 2 nodig hebben, of een nummer 3 of 1', aldus Koeman. 'Nummers zijn onbelangrijk. Waar het om gaat, is dat we onder de lat versterking krijgen. We kunnen een seizoen niet beginnen met maar één keeper.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.