Steijn moedeloos: 'We waren heel slordig aan de bal'

ADO Den Haag-trainer Maurice Steijn moest zondag tegen FC Utrecht zijn tweede competitienederlaag van het seizoen incasseren (1-2). De oefenmeester kon niet anders dan accepteren dat zijn ploeg geen controle over het duel had.

Ondanks de vroege voorsprong dankzij een door Danny Holla benutte strafschop kon ADO Den Haag niet overtuigen. 'Na de 1-0 ging er veel mis', aldus de trainer na afloop van het verloren duel. 'We waren heel slordig aan de bal, en juist de mannen die voor rust moeten zorgen deden daar aan mee.'

Vooral de knulligheid bij de tegendoelpunten was voor Steijn een doorn in het oog. 'Bij de 1-1 verliest Toornstra slordig de bal, twintig meter voor het eigen doel. En bij de 1-2 glijdt Van Duinen weg. Daar word ik dan wel een beetje moedeloos van. Maar eerlijk gezegd was FC Utrecht de betere ploeg.'

Collega Jan Wouters kon tevreden terugkijken op het behalen van de drie punten. FC Utrecht had de touwtjes in handen, maar kon de wedstrijd niet voortijdig in het slot gooien. 'We weten dat het in de tweede helft kan stormen in Den Haag. Als je dan meer mogelijkheden krijgt om daar onderuit te komen, hoop je wel dat het een keer wordt afgemaakt.'

Desondanks zag Wouters zijn ploeg domineren. 'Het is niet alleen vandaag dat het goed en verzorgd is. De meeste wedstrijden waren vaak verzorgd. Maar vandaag hebben we het de gehele wedstrijd laten zien.' Foto: VI Images