Steijn: 'Ik heb een open gesprek gehad met Sutalo'

Reacties

Trainer Maurice Steijn van Ajax hoopt tegen AEK Athene op de ommekeer. Hij beseft dat zijn ploeg nog niet draait, maar ziet verbeterpunten.

Steijn: 'Ik heb een open gesprek gehad met Sutalo'
© Pro Shots
AEK Athens
AEK Athens
1 - 1
Ajax
Ajax

'Ze moeten in alles groeien, daar zijn we van overtuigd. Maar je kunt pas groeien als je de afspraken met elkaar goed nakomt en de speelwijze duidelijk is. We zijn wat later dan normaal dat erin aan het slijpen. In het begin hebben we veel gewisseld, ook veel noodgedwongen. Het is niet zo dat deze spelers de komende weken standaard op het formulier staan. Dat moeten ze afdwingen, maar ik wil niet te veel veranderen', zegt Steijn tegen ESPN.

Eén van de spelers die moeite heeft met aanhaken is Josip Sutalo, die voor 20,5 miljoen euro overkwam van Dinamo Zagreb. 'Ik heb een open gesprek met hem gehad. Je kijkt ook naar de persoonlijkheid. Hij houdt zich staande tegen een topland als Spanje, dus hij heeft kwaliteiten. Hij is met veel bombarie binnengehaald, voor veel geld en dat schept verwachtingen die misschien niet bij zijn persoonlijkheid passen. Soms is iemand een persoonlijkheid zonder dat ze dat verbaal zijn', zegt Steijn.

'Het was onwennig, twaalf nieuwe spelers en nieuwe nationaliteiten. De weg naar succes is resultaat, dat is er nog niet, maar dan hoop je dat de groep naar elkaar toetrekt, zoals je zag tegen RKC Waalwijk.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.