Steijn begint stiekem te hopen op play-offs voor ADO

ADO Den Haag moest diep gaan tegen een tiental van SC Heerenveen. Uiteindelijk trok de ploeg van trainer Maurice Steijn de zege over de streep (2-1).

Steijn begint stiekem te hopen op play-offs voor ADO

Al vaker kreeg ADO Den Haag het moeilijk als het met een overtalsituatie te maken kreeg. 'Ja, we hebben het wederom moeilijk gehad om de wedstrijd te beslissen. Maar de opluchting overheerst, absoluut', aldus Steijn na afloop van het duel.

'Ik vond dat Heerenveen uitstekend begon. We hadden het heel moeilijk, ze zetten ons telkens goed onder druk. Ons eerste doelpunt kwam eigenlijk onverwachts, dat bracht ons wat beter in de wedstrijd', gaf Steijn toe. Toen Joey van den Berg ook nog eens tegen een rode kaart aanliep, nam ADO Den Haag steeds meer het initiatief.

Maar de beslissing bleef lang uit. 'Er valt nog een hoop te verbeteren. Maar we hebben gelukkig stand gehouden. Dit soort wedstrijden hadden we vorig jaar in de slotfase verloren, en nu staan er een aantal mannen op die zeggen we geven geen doelpunt meer weg. Dat stralen ze ook uit.'

Met een achtste plaats doet ADO Den Haag uitstekend mee. Steijn hoopt stiekem op deelname aan de play-offs. 'Ik wil de ploeg niet teveel druk opleggen. Maar ik heb aangegeven dat als je deze wedstrijd zou winnen, dat er iets in een ploeg kan ontstaan. Dan zou het zomaar kunnen. Ik hoop het goede gevoel nog even vast te houden.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen