Stegeman: 'Die transferregels zijn er nu eenmaal'

Reacties

Trainer John Stegeman van Heracles Almelo kan niet heen om het feit dat zijn club een financieel uitstekende, maar sportief gezien mindere transferperiode kende. Heracles raakte Wout Weghorst, Paul Gladon en Iliass Bel Hassani kwijt.

Stegeman: 'Die transferregels zijn er nu eenmaal'

Heracles staat met vijf punten uit vijf duels op de elfde plek in de Eredivisie. Zaterdag ging de ploeg met 3-1 onderuit bij Excelsior. 'Ik weet zeker dat die wanprestatie niet was gebeurd, als we met het team hadden gespeeld waarmee we ook het seizoen waren begonnen', zegt de veertigjarige coach.

De transferperiode sluit op 31 augustus, als de competitie al van start is. 'Die regels van die transferwindow zijn er nu eenmaal. De club heeft flink wat centjes gebeurd en daar zijn we heel blij mee. Aan ons nu de taak om de puntjes weer op de i te zetten.'

Wat voor veel clubs geldt in deze fase van de competitie, geldt voor Heracles dubbel en dwars: de voorbereiding is opnieuw begonnen. 'We wisten dat we een aantal wisselingen hebben gehad en dat het dus allemaal nog niet gesmeerd loopt. Dat heeft hoe dan ook impact', erkent Stegeman.

Desondanks wil de oefenmeester de vele wisselingen niet als excuus opvoeren. 'Degenen die tegen Excelsior speelden moeten ook gewoon goed genoeg zijn om dit niveau aan te kunnen. Zij hebben nu de kans gekregen om het te laten zien, maar dat is niet gebeurd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.