Stans ziek van misser en afgekeurde goal, Higler erkent fout

Reacties

Jeff Stans wist het zeker. 'Ik heb hem zojuist teruggezien. Het is gewoon een geldige goal', aldus de middenvelder van Excelsior. Ook Dennis Higler was die mening toegedaan, al sprak de scheidsrechter van een lastig geval.

Stans ziek van misser en afgekeurde goal, Higler erkent fout

Stans leek na de rust de marge op twee te zetten tegen SC Cambuur, maar scheidsrechter Higler (foto) besloot het doelpunt af te keuren vanwege buitenspel van Tom van Weert. Een foute inschatting volgens Stans.

'Dat gevoel had ik in het veld al en is nu bevestigd. Het was een geldig doelpunt. Wij hebben voor het seizoen zo’n bijeenkomst gehad waarin dit soort voorvallen besproken zijn. Het had gewoon 2-0 moeten staan. In plaats daarvan wordt het 1-1', zegt Stans tegenover Voetbal International.

Stans baalde van de afgekeurde goal, maar had vlak voor tijd met zijn vijfde treffer van het seizoen Excelsior alsnog aan de winst moeten helpen. 'Daar baal ik ontzettend van. Ik ben er verantwoordelijk voor dat we niet winnen. Volgens mij raak ik hem goed en redt de doelman ook goed. Maar ik moet hem gewoon maken. Ik wil graag belangrijk zijn voor de ploeg, dan moet ik zo’n bal er ook gewoon in schieten', aldus de middenvelder.

Moeilijke beslissing
Ook Higler was van mening dat hij de treffer ten onrechte afkeurde. 'Nu ik de beelden vier keer heb teruggekeken neig ik naar geen buitenspel en dus een geldig doelpunt', aldus Higler tegenover FOX Sports. 'Maar wij moeten direct beslissen en we waren ervan overtuigd dat Van Weert het Etiënne Reijnen zo moeilijk maakte dat we de treffer af moesten keuren. Nu we de situatie opnieuw bekijken, is te zien dat Reijnen niet bij de bal had kunnen komen. Helaas kunnen we het niet terugdraaien.'

Excelsior heeft door het gelijkspel tegen SC Cambuur (1-1) nu negen punten uit zeven duels, waarmee het de tiende plaats bezet in de Eredivisie. SC Cambuur heeft er drie meer en staat vijfde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.