Stam: 'Het is geweldig om in finales te staan'

Jaap Stam is dolblij met het bereiken van de finale van de play-offs om een Premier League-ticket, maar de manager van Reading beseft dat er nog een loodzware wedstrijd aankomt. Dinsdag werd thuis met 1-0 gewonnen door The Royals, na de 1-1 in de heenwedstrijd.

'Het was een zware wedstrijd. Dat wisten we vooraf al', reageerde Stam na de wedstrijd. 'Voor rust speelden we erg goed, erg agressief en Fulham kon niet onder de druk vandaan komen. In de rust hebben we het erover gehad hoe we het ze nog lastiger konden maken en kenden we een geweldige start, omdat we na vier minuten op voorsprong kwamen. Daarna zijn we keihard blijven vechten met alles wat we in ons hadden. Dat hebben we het hele seizoen zo gedaan.'

'We hebben zo hard gewerkt om op Wembley terecht te komen', aldus Stam over de finale van de play-offs op maandag 29 mei. 'Het gaat niet altijd om goed voetbal, soms gaat het gewoon simpelweg om het resultaat. We zijn trots op wat we bereikt hebben. Het is geweldig om in finales te staan, weet ik nog uit mijn tijd als speler. Er staat veel op het spel en het zal wederom zwaar worden. Of het nou Huddersfield Town of Sheffield Wednesday wordt.'

Ali Al Habsi vertolkte dinsdagavond de hoofdrol in het Madejski Stadium. De 35-jarige doelman uit Oman had enkele geweldige reddingen in huis en voorkwam dat Fulham scoorde. 'We weten dat hij een geweldige keeper is. Niet alleen vandaag was hij goed, dat geldt voor het hele seizoen al. Het was een geweldige prestatie vandaag. Maar dat is waarom hij betaald krijgt om in het doel te staan en onze laatste man is in de verdediging', besloot Stam.

In de finale van de play-offs is Huddersfield Town of Sheffield Wednesday de tegenstander van Reading. De eerste wedstrijd eindigde in 0-0, woensdagavond staat de return op het programma in Sheffield.