Stam met Reading naar Wembley voor Premier League-ticket

Reacties

Jaap Stam heeft nog één zege nodig om met Reading de Premier League te bereiken. Dinsdagavond rekende de ploeg van de Nederlandse manager in het eigen Madejski Stadium af met Fulham in de halve finale van de play-offs in het Championship (1-0).

Stam met Reading naar Wembley voor Premier League-ticket

Na de 1-1 op Craven Cottage was nog alles mogelijk in het tweeluik. Ook bij de return hielden de ploegen elkaar lange tijd in evenwicht, zo zagen Roy Beerens en Danzell Gravenberch vanaf de bank bij Reading. Joey van den Berg had wel een basisplaats bij de thuisploeg.

Het bevrijdende moment voor Stam kwam vlak na rust na hands van Tomas Kalas (ex-Vitesse). Yann Kermorgant legde aan vanaf de strafschopstip en de 35-jarige spits faalde niet: 1-0. Het was vervolgens aan doelman Ali Al Habsi te danken dat die voorsprong behouden bleef. De keeper redde een kwartier voor tijd nog fabelachtig op een knal van Kevin McDonald.

Reading bleef overeind en mag zich zo gaan voorbereiden op de finalewedstrijd op Wembley. De tegenstander daar is Sheffield Wednesday of Huddersfield Town. Woensdagavond wacht de return op Hillsborough na de doelpuntloze remise in de heenwedstrijd.

Goudmijn
Door de tv-gelden en andere commerciële revenuen werd de waarde van een Premier League-ticket vorig seizoen nog op 215 miljoen euro geschat. Reading speelde in het seizoen 2012/13 voor het laatst op het hoogste niveau in Engeland.

Lees op VI PRO hoe Brian Tevreden als technisch directeur met Jaap Stam werkt aan het verwezenlijken van zijn Wembley-droom.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.