Stadionspeaker krijgt na verrassende actie Duitse Fair Play Award

Reacties

Arnd Zeigler, stadionspeaker van Werder Bremen, is vrijdagavond voor de wedstrijd tegen FC Augsburg in het zonnetje gezet door de Duitse voetbalbond. Zeigler kreeg de Fair Play Award voor een bijzondere actie in het vorige seizoen.

Stadionspeaker krijgt na verrassende actie Duitse Fair Play Award
© Imago
Werder Bremen
Werder Bremen
0 - 2
Hamburger SV
Hamburger SV

Werder Bremen speelde vorig seizoen in de 2. Bundesliga en trof op het tweede niveau rivaal Hamburger SV. In de eerste Nordderby van het vorige seizoen werd de sfeer grimmig toen de scheidsrechter de gelijkmakende 1-1 van Werder Bremen afkeurde. Marvin Ducksch schoot raak uit een vrije trap, maar kon dat doen door duw- en trekwerk van teamgenoot Mitchell Weiser in de muur van HSV.

Fans in het stadion waren behoorlijk boos dat dit belangrijke doelpunt werd afgekeurd, waarna stadionspeaker Zeigler het heft in eigen hand nam. Hij legde uit aan de fans dat het doelpunt terecht was afgekeurd, wegens een regelwijziging in 2019. In dat jaar werd besloten dat spelers van de aanvallende partij zich niet in de muur van de tegenstander mogen bevinden. Deze onpartijdige uitleg om de boze fans te kalmeren leverde Zeigler dus de Fair Play Award op.

Werder verloor de wedstrijd tegen HSV uiteindelijk met 0-2, maar aan het einde van het seizoen promoveerde de club alsnog als nummer twee van de 2. Bundesliga. Een nieuwe derby tegen HSV op het hoogste niveau zit er (nog) niet in: die club faalde in de play-offs om promotie.

Arnd Zeigler met zijn prijs en oorkonde.
© Pro Shots
Arnd Zeigler met zijn prijs en oorkonde.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.