Spurs wervelt langs Stoke en verhoogt druk op Leicester

Reacties

Tottenham Hotspur heeft de titelstrijd in de Premier League spannender gemaakt door op bezoek bij Stoke City met veel machtsvertoon te winnen. Harry Kane en Dele Alli beslisten het duel in het voordeel van de Londenaren: 0-4.

Spurs wervelt langs Stoke en verhoogt druk op Leicester

Het was lang wachten voor Tottenham op een misstap van concurrent Leicester City, maar zondag kwam het puntenverlies van de koploper er na vijf achtereenvolgende zeges dan toch. Het 2-2 gelijkspel van The Foxes tegen West Ham United gaf de ploeg van manager Mauricio Pochettino ongetwijfeld weer wat extra hoop op het kampioenschap, dat mede dankzij de goals van voormalig Leicester-aanvaller Kane nog in zicht is voor de Londenaren.

Op bezoek bij Stoke bewees de 22-jarige goalgetter maandagavond wederom zijn waarde. Kane dribbelde in de negende minuut vanaf links het strafschopgebied van Stoke in en opende de score met een gekruld schot in de verre hoek. Het betekende een slecht begin van de eerste Premier League-wedstrijd van het seizoen voor doelman Shay Given. Manager Mark Hughes wees in eerste instantie Jakob Haugaard nog aan als de vervanger van de geblesseerde Jack Butland, maar na twee duels voor de Deen was het de beurt aan de 39-jarige Given.

Onder de lat van Stoke, waar Ibrahim Afellay een basisplaats had en Erik Pieters vanwege een schorsing ontbrak, kende de Ierse routinier een drukke avond. Tottenham kwam makkelijk tot kansen en nam halverwege de tweede helft de spanning weg. Na een zeer fraaie pass van Christian Eriksen zette Alli de Londenaren met een stiftje op 0-2. Het was voor de dit seizoen doorgebroken Engelsman al zijn negende competitiedoelpunt. De twintigjarige middenvelder bleef even later minder kalm. Voor open doel schoot Alli tegen de paal.

Waar Alli verzuimde een open kans te benutten, deed Kane dat wel. Op aangeven van Erik Lamela maakte de spits zijn 24ste competitiegoal van het seizoen. Alli speelde zijn enorme misser de vergetelheid in door de eindstand op 0-4 te bepalen met een volley. De achterstand van Tottenham op Leicester bedraagt met nog vier duels te gaan nog maar vijf punten. Tottenham pakte bij Stoke niet alleen de punten, maar tankte ook een flinke dosis vertrouwen voor de finale van het seizoen. West Bromwich Albion moet volgende week maandag op White Hart Lane het volgende slachtoffer worden van Kane en co.   

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.